Røkt svinekam

Med sprø svor, sjalottløk-kompott og hvitvinssaus

4 personer / 1,5 timer

Ingredienser

Røkt svinekam

  • 800 g røkt svinekam, kokt

  • 100 g smør

  • 1 kvast rosmarin

  • 1 kvast timian

  • 1 ss grovkvernet pepper

Sprø svor

  • 300 g svor (fra ribbestykke)

  • 1 L solsikkeolje

Sjalottløk-kompott

  • 10 store sjalottløk

  • 100 g smør

  • 3 dl kremfløte

  • 1 dl hvitvin

Hvitvinssaus

  • 2 ss smør

  • 4 dl hvitvin

  • 2 sjalottløk

  • 3 dl fløte

Fremgangsmåte

Røkt svinekam

Smelt smør og bland sammen med krydder og urter. Pensle over svinekammen og stek i ovnen i 40 minutter på 160 grader. Kutt i 4 like store biter før servering.

Sprø svor

Fjern fettet fra svoren og kok svoren i ett helt stykke i 60 minutter. Ta svoren ut av kjelen og avkjøl i 1-2 timer. Fjern resterende fett. Legg svoren på en rist over en langpanne og stek på 90 grader varmluft i ca. 8 timer til den er tørr. Del svoren i mindre biter og friter på 190 grader til den er “puffet”.

Sjalottløk-kompott

Skrell og kutt sjalottløk i biter. Smelt smør i en kjele og karamelliser løken. Tilsett fløte og hvitvin og kok inn løken til en kompott. Dette tar ca 1 time. Spe på med vann underveis.

Hvitvinssaus

Kutt sjalottløk i små biter, blancher sammen med smør i en kjele. Tilsett hvitvin og reiser til halvparten av væsken er fordampet. Tilsett fløte og reiser til 3/4 er igjen.

ANRETNING

Bruk litt av sjalottløk-kompotten til å feste svoren på svinekammen.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

Foto: Oktopus

Forrige
Forrige

Røkt kveite og flambert pære

Neste
Neste

Honning-glasert torsk