Honning-glasert torsk
Med sauterte sopp og hasselnøtter
4 personer / 1 time
Ingredienser
Torsk
600 g torsk, loin
2 ss honning
2 ss sitronsaft
2 ss limesaft
100 g smør
Tilbehør
150 g små sopp
1 ss smør
1 ts sitronsaft
50 g hasselnøtter
Fremgangsmåte
Sjokoladeterte
Kutt torsken i 4 like store biter. Ha smør, honning, sitron og limesaft i en stekepanne, la pannen bli varm før du har i torsken og steker den i 2-3 minutter på hver side. La den hvile noen minutter før servering. Ta vare på honning-glazen og hell den over tilbehøret som en saus.
Tilbehør
Sauter soppen i smør og litt sitronsaft, i ca 3 minutter. Rist hasselnøttene i en tørr panne til de blir gyllen, blitz i en foodprosessor før servering.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus