Røkt kveite og flambert pære

Med rosenkål og syrlig fløtesaus

4 personer / 1,5 timer

Ingredienser

Kveite, pære, rosenkål

  • 600 g kveitefilet

  • 4 små faste pærer

  • 100 g smør

  • 25 rosenkål

Syrlig fløtesaus

  • 3 ss smør

  • 1 ss hvetemel

  • 3 dl fløte

  • 2-3 ss sitronsaft

  • Kvernet pepper

Fremgangsmåte

Kveite, pære, rosenkål

Røyk kveiten i 30 minutter ved hjelp av røykpistol eller andre metoder. Skrell og kutt bunnen av pærene, bak i ovnen på 175 grader i 15 minutter, de skal være al dente. Smelt smør og hell over pærene. Flamber med en brulee brenner før servering. Kok rosenkål i 3-4 minutter, del i to og vend i smør før servering.

Syrlig fløtesaus

Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel, rør godt. Ha i fløte og kok opp. Skru av platen og ha i sitronsaft, smak til med salt og topp gjerne med nykvernet pepper.

ANRETNING

Server gjerne med hjemmelagde “koraller”. Her er min enkle oppskrift:

60 g vann

60 g olivenolje

1/4 ts salt

1-2 ts sukkerkulør

Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser. Varm en stekepanne til nivå 7/10. Ha en spiseskje av røren midt i pannen, la det steke til det sluttet å boble. Ta korallen forsiktig ut av pannen med feks en ostehøvel og la den tørke på papir.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

Foto: Oktopus

Forrige
Forrige

Andebryst

Neste
Neste

Røkt svinekam