Røkte kamskjell
Med eple, fennikel og dillsaus
4 personer / 1 time
Ingredienser
Røkte kamskjell
12 stk kamskjell
2 ss smør
1 ss solsikkeolje
1 ts sitronsaft
Tilbehør
1 stk fennikel
1 stk eple
1 ss sitronsaft
Dillsaus
2 ss fløte
100 g smør
2 ss finhakket dill
Sitronsaft
Fremgangsmåte
Røkte kamskjell
Start med å røyke kamskjellene i 1 time, jeg bruker en røykpistol og legger kamskjellene i en zip pose, for så å fylle den med røyk 2-4 ganger i løpet av en time. Andre metoder funker selvsagt. Varm en stekepanne til høy varme og ha i olje og smør, stek kamskjellene i 1-1,5 minutt på hver side avhengig av størrelsen. La de hvile 5 minutter før servering.
Tilbehør
Kutt fennikel i tynne skiver og legg dem i kaldt vann i 20 minutter. Ta dem ut av vannet og dryss over sitronsaft, miks godt. Kutt eple i 0,5 cm små terninger, bland gjerne sammen med fennikelen, da mister dem ikke fargen før servering grunnet sitronsaften.
Dillsaus
Ha fløte i en kjele, varm opp og tilsett smør under omrøring. Ha i dill og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
ANRETNING
Pynt gjerne med lit fersk dill og hjemmelaget dillolje.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus