Grillet steinbit
Med sautert grønnkål, kaviar og brent purreløk smør
4 personer / 2 timer
Ingredienser
Grillet steinbit
600 g steinbitfilet
50 g smør
1 ss sitronsaft
Sautert grønnkål
1 pose hakket grønnkål
50 g smør
1 dl hvitvin
Brent purreløk smør
1 stk purreløk
100 g smør
Fremgangsmåte
Grillet steinbit
Del fileten i 4 like store stykker. Forvarm en grillpanne til den er rykende varm, ha i litt olje og grill steinbiten på begge sider i 3 minutter. Mot slutten har du i smør og noen dråper sitronsaft, la steinbiten hvile noen minutter i pannen før servering.
Sautert grønnkål
Ha smør og hvitvin i en panne, la alkoholen fordampe, ha i hakket grønnkål og sauter i 2-3 minutter.
Brent purreløk smør
Skyll og rens purreløken, del den så i to og kutt i 5 cm lange biter. Stek i ovnen på 210 grader til den er helt svart, dette kan ta fra 30-60 minutter. La den avkjøle seg litt før du pulveriserer den i en morter. Pisk pulveret inn i smøret. Smelt gjerne litt av smøret og hell over fisken før servering, server resten kaldt ved siden av.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus