Grillet steinbit

Med sautert grønnkål, kaviar og brent purreløk smør

4 personer / 2 timer

Ingredienser

Grillet steinbit

  • 600 g steinbitfilet

  • 50 g smør

  • 1 ss sitronsaft

Sautert grønnkål

  • 1 pose hakket grønnkål

  • 50 g smør

  • 1 dl hvitvin

Brent purreløk smør

  • 1 stk purreløk

  • 100 g smør

Fremgangsmåte

Grillet steinbit

Del fileten i 4 like store stykker. Forvarm en grillpanne til den er rykende varm, ha i litt olje og grill steinbiten på begge sider i 3 minutter. Mot slutten har du i smør og noen dråper sitronsaft, la steinbiten hvile noen minutter i pannen før servering.

Sautert grønnkål

Ha smør og hvitvin i en panne, la alkoholen fordampe, ha i hakket grønnkål og sauter i 2-3 minutter.

Brent purreløk smør

Skyll og rens purreløken, del den så i to og kutt i 5 cm lange biter. Stek i ovnen på 210 grader til den er helt svart, dette kan ta fra 30-60 minutter. La den avkjøle seg litt før du pulveriserer den i en morter. Pisk pulveret inn i smøret. Smelt gjerne litt av smøret og hell over fisken før servering, server resten kaldt ved siden av.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

Foto: Oktopus

Forrige
Forrige

Marengs og eplekompott

Neste
Neste

Røkte kamskjell