Indrefilet av reinsdyr
Med rød rosenkål, pastinakkpuré og viltsjy
4 personer / 2 timer
Ingredienser
Pastinakkpuré
400 g pastinakk
100 g smør
2 dl fløte
Lammasjy
3 dl viltkraft
1 fedd hvitløk
2 stk gulrot
2 stk sjalottløk
1 dl rødvin
1 ss honning
3 ss smør
Lam og rosenkål
600 g indrefilet av rein
300 g rød rosenkål
100 g smør
1 kvast timian
1 kvast rosmarin
Fremgangsmåte
Pastinakkpure
Skrell, kutt og kok pastinakken til den er helt mør, sil av vannet og hell i fløte. La det redusere til fløten har fått en gyllen farge, tilsett smør og kjør til en glatt puré med stavmikser. Smak til med salt og hvitt pepper.
Viltsjy
Finhakk gulrot, sjalottløk og hvitløk. Surr i en bane med 2 ss smør. Hell i vin og la alkoholen fordampe. Ha i viltkraft og honning og la det redusere til 3/4 er igjen. Sil sausen og rør inn 1 ss smør rett før servering, dette gir en blank og fin saus.
Lam og rosenkål
Varm en stekepanne til høy varme, ha i smør, rosmarin og timian. Stek kjøttet på høy varme i 1-2 minutter på begge sider. La kjøttet hvile noen minutter før servering.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus