Indrefilet av reinsdyr

Med rød rosenkål, pastinakkpuré og viltsjy

4 personer / 2 timer

Ingredienser

Pastinakkpuré

  • 400 g pastinakk

  • 100 g smør

  • 2 dl fløte

Lammasjy

  • 3 dl viltkraft

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 stk gulrot

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 dl rødvin

  • 1 ss honning

  • 3 ss smør

Lam og rosenkål

  • 600 g indrefilet av rein

  • 300 g rød rosenkål

  • 100 g smør

  • 1 kvast timian

  • 1 kvast rosmarin

Fremgangsmåte

Pastinakkpure

Skrell, kutt og kok pastinakken til den er helt mør, sil av vannet og hell i fløte. La det redusere til fløten har fått en gyllen farge, tilsett smør og kjør til en glatt puré med stavmikser. Smak til med salt og hvitt pepper.

Viltsjy

Finhakk gulrot, sjalottløk og hvitløk. Surr i en bane med 2 ss smør. Hell i vin og la alkoholen fordampe. Ha i viltkraft og honning og la det redusere til 3/4 er igjen. Sil sausen og rør inn 1 ss smør rett før servering, dette gir en blank og fin saus.

Lam og rosenkål

Varm en stekepanne til høy varme, ha i smør, rosmarin og timian. Stek kjøttet på høy varme i 1-2 minutter på begge sider. La kjøttet hvile noen minutter før servering.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

Foto: Oktopus

Forrige
Forrige

Røkte kamskjell

Neste
Neste

Lakseburger i vaffel