Rødbetgravet laks

Med ristet surdeigsbrød og pepperrotrømme

4 personer / 1 time + 48 timer

Ingredienser

  • 600 g SALMA loin

  • 3 stk rødbeter, ferske

  • 40 g salt

  • 60 g sukker

  • 2 ss gin

  • 1 stk sitron

  • 1 stk appelsin

  • 1 boks rømme

  • 1 ss revet pepperrot

  • 1 stk surdeigsbrød

Slik gjør du

Riv rødbetene på et rivjern. Bland sammen revet rødbeter, saft og skall fra 1 sitron og 1 appelsin, salt, sukker og gin. Legg laksen på en bakeplate med plastfolie, dekk hele laksen med rødbete blandingen, pakk inn laksen i plastfolien og la den stå i 48 timer. Skrap av rødbetblandingen men ikke skyll laksen. Kutt i tynne skiver før servering.

Visp sammen rømme og revet pepperrot. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Kutt surdeigsbrødet i 2-3 cm tykke skiver og anrett med pepperrotrømmen og laksen.

Tips: Pynt gjerne med litt grønne og røde spirer, eller eventuelt ruccola.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

I samarbeid med: SALMA

Forrige
Forrige

Frisk sommersalat

Neste
Neste

Glasert påskelaks