Rødbetgravet laks
Med ristet surdeigsbrød og pepperrotrømme
4 personer / 1 time + 48 timer
Ingredienser
600 g SALMA loin
3 stk rødbeter, ferske
40 g salt
60 g sukker
2 ss gin
1 stk sitron
1 stk appelsin
1 boks rømme
1 ss revet pepperrot
1 stk surdeigsbrød
Slik gjør du
Riv rødbetene på et rivjern. Bland sammen revet rødbeter, saft og skall fra 1 sitron og 1 appelsin, salt, sukker og gin. Legg laksen på en bakeplate med plastfolie, dekk hele laksen med rødbete blandingen, pakk inn laksen i plastfolien og la den stå i 48 timer. Skrap av rødbetblandingen men ikke skyll laksen. Kutt i tynne skiver før servering.
Visp sammen rømme og revet pepperrot. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kutt surdeigsbrødet i 2-3 cm tykke skiver og anrett med pepperrotrømmen og laksen.
Tips: Pynt gjerne med litt grønne og røde spirer, eller eventuelt ruccola.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
I samarbeid med: SALMA