Glasert påskelaks

Med asparges, blancherte erter og puré av sellerirot karamellisert i appelsin

4 personer / 1 time

Ingredienser

  • 800 g SALMA loin 600 g sellerirot

  • 5 stk appelsin

  • 3 dl kremfløte

  • 300 g erter

  • 20 stk små asparges

  • 100 g smør

Slik gjør du

Skrell og kutt selleriroten i biter på ca. 2x2 cm. Ha 50g smør i en stekepanne som tåler stekeovn. Brun selleriroten i noen minutter til den har fått en gyllen farge, skvis i saften av 3 appelsiner og la appelsinsaften koke inn i selleriroten. Tilsett halvparten av fløten og sett stekepannen i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, følg med underveis så fløten ikke svir seg. Ta pannen ut av ovnen og hell over selleriroten og væsken i en bolle, få med alle smakene fra pannen. Tilsett resten av fløten og kjør til en puré med stavmikser.

Kutt laksen i 4 like store biter, stek i stekepanne med smør og saften fra 2 appelsiner i 2 minutter på hver side. La laksen ligge i pannen å avkjøle seg, ta vare på væsken som blir igjen og hell den over når du serverer.

Smelt smør i en panne, og tilsett litt vann. Ha i erter og asparges kuttet i biter. Blancher i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips: Server gjerne med noen skiver appelsin i glasset, hva smaker vel bedre enn det i påsken?

Mat og oppskrift: Simen Vatne

I samarbeid med: SALMA

Forrige
Forrige

Rødbetgravet laks

Neste
Neste

Dekonstruert sjokoladeterte