Frisk sommersalat

Med laks, bakte beter, ristede valnøtter, fetaost og syrlig honningdressing

4 personer / 1 time

Ingredienser

  • 400 g SALMA loin

  • 6 stk beter, gjerne forskjellige typer

  • 1 pose babyleaf salat

  • 1 dl valnøtter

  • 100 g fetaost

  • 3 ss sesamolje

  • 3 ts honning

  • 1 stk sitron

  • 1 stk lime

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader. Vask betene godt og skjær toppen og bunnen av. Gni dem inn med litt olje og pakk alle betene inn sammen i aluminiumsfolie. Sett i ovnen å stek i ca. 40 minutter til de er møre. Kutt hver bete i 10-12 biter rett før servering.

Bland sammen sesamolje, honning og saften fra sitron og lime, du kan også bruke noe av skallet til sitron og limen. Juster sødme / syre ved å tilsette mer av soning eller sitron.

Rist nøttene i en tørr panne i 2-3 minutter. Hell salaten i en serveringsbolle, ha på fetaost, betene og nøtter. Topp salaten med tynnkuttet SALMA og dryss over dressingen.

Tips: Server gjerne med litt ekstra dressing ved siden av.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

I samarbeid med: SALMA

Forrige
Forrige

Grillet ginmarinert laks

Neste
Neste

Rødbetgravet laks