Andebryst
Med sautert svartkål, bakt sjalottløk, persillerotpuré og søt sjysaus
4 personer / 1,5 timer
Ingredienser
Andebryst
2 stk andebryst
100 g smør
Svartkål
300 g svartkål
50 g smør
1 ss sitronsaft
Sjalottløk
16 små sjalottløk
Persillerotpuré
600 g persillerot
3 dl helmelk
3 dl kremfløte
4 ss smør
Søt sjysaus
6 dl kraft
Fett fra steking av andebrystene
1,5 ss maisenna
Saft av en halv appelsin
1 ss smør
Fremgangsmåte
Andebryst
Varm en tykkbunnet stekepanne til svært høy varme. Lag små snitt i skinnet på andebrystet, krydre godt med salt og pepper. Stek andebrystet med skinnsiden ned i en tørr panne. Stek andebrystet i 2 minutter på hver side. Tilsett smør og sett andebrystene i ovnen på 200 grader i 10 minutter. La andebrystene hvile under et tørkle i minst 15 minutter før du kutter i det.
Svartkål
Smelt smør i en stekepanne og tilsett sitronsaft. Ha i svartkål og sauter i 3-4 minutter til de blir møre, smak til med litt salt og pepper, og juster med sitronsaft.
Sjalottløk
Bak hele sjalottløk i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter. Når de er ferdige kutter du bunnen av løken og “klemmer” løken ut av skallet. Del i to før servering.
Persillerotpuré
Skrell og kutt persilleroten i ca. 2x2 cm store biter. Ha i en kjele og tilsett melk og fløte. Kok til væsken er redusert og persilleroten er mør. Tilsett smør og lag puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Søt sjysaus
Ha kraften og stekefettet i en kjele, reduser til halvparten av væslen har fordampet. Rør ut maisenna i kaldt vann og rør inn i sausen sammen med appelsinsaft. Før servering tilsetter du smøret og rører forsiktig inn.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus