Lakseburger i vaffel

Og friterte jordskokkchips

4 personer / 1 time

Ingredienser

  • 4 stk SALMA burger

  • 8 stk jordskokk

  • 1 boks rømme

  • 5 dl solsikkeolje

  • 1/2 ts grovkvernet pepper

  • 1 pose ruccola

  • 2 stk rødløk

  • 150 g sukker

  • 2 dl vann

Slik gjør du

Lag vafler slik du pleier men reduser sukkermengden til 1/4. Stek vaflene og la dem tørke en halvtime på en bakerist slik at de blir litt crispy. 

Bland sammen rømme og pepper. Smak til med sitronsaft og salt.

Skrubb jordskokkene godt og kutt i tynne skiver med en mandolin eller kniv. La de trekke litt i kaldt vann før du tørker godt av dem. Friter i solsikkeolje på middels-høy varme til de får en gyllen farge. Dryss over litt salt og server som tilbehør.

Lag syltelake ved å koke opp 2 dl vann med saften fra 1 sitron og 100 g sukker. Kjøl ned laken. Skjær løken i strimler ved å bruke en mandolin. Ha løken i syltelaken og la den stå i minst 30 minutter, du kan også lage dette dagen i forveien.

Stek burgeren på begge sider i 2 minutter, anrett burgeren som du ønsker.

Tips: Lag gjerne flere typer topping og tilbehør slik at gjestene selv kan velge hva de vil ha. Agurk, spirer, andre typer dressing ol.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

I samarbeid med: SALMA

Forrige
Forrige

Indrefilet av reinsdyr

Neste
Neste

Lakseburger i knuste potetbrød