Indrefilet ravioli

Med blåmuggost-saus

4 personer / 45 minutter (+ forberedelser)

Indrefilet ravioli - Simen Vatne

Ingredienser

Pastadeig

  • 300 g mel

  • 4 eggeplommer

  • 1 egg

  • 1/2 ts salt

Fyll

  • 500 g storfe indrefilet

  • 3 gulrøtter

  • 2 dl rødvin

  • 4 sjalottløk 

  • 2 hvitløksfedd 

  • 200 g meierismør

  • 3 dl vann

Saus

  • 4 dl fløte

  • 100 g blåmuggost 

  • 2 ts honning

Fremgangsmåte

Pastadeig

Ha eggene og saltet i en foodprosessor, kjør i 10 sekunder. Tilsett alt melet og kjør i 20-30 sekunder, pass på å ikke kjøre så lenge at deigen blir varm. Ha deigen ut på benken og kna den i 5 minutter til den samler seg og blir en fast og fin deig, oppbevar i kjøleskap i minst 20 minutter før den kjevles ut til tynne pastaplater.

Fyll

Kutt alle ingrediensene i små terninger og hell dem i en trykkoker. Tilsett også vin, smør og vann. Kok opp og sett på lokket til trykkokeren. La det koke i minst 20-25 minutter til alt er mørt. Hell så blandingen over i en foodprosessor og kjør forsiktig til blandingen har en halvgrov konsistens med små klumper, ikke kjør den for lenge, da blir fyllet klebrig.

Ha fyllet over i en sprøytepose og klem det ut på pastadeigen i små porsjoner. Forsegl raviolien med litt vann og kok den i ca 1 minutt i saltet kokende vann.

Saus

Kok opp fløte og honning, tilsett blåmuggosten og la det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Anretning

Server retten med ønsket garnityr, jeg har brukt spirer, ristede pekannøtter, biter av blåmuggost og spiselige blomster.

Forrige
Forrige

Biffburger av høyrygg

Neste
Neste

Lettrøkt kveitefilet