Biffburger av høyrygg

Med med karamellisert løk, Selbu Blå og aioli. Grillet hjertesalat og tomatsalat.

4 personer / 60 minutter

Biffburger av høyrygg - Simen Vatne

Ingredienser

Biffburger av høyrygg

  • 600g høyrygg

  • 100g svinespekk

  • 4 stk eggeplommer

Karamellisert sjalottløk

  • 8 stk store sjalottløk

  • 3 ss brunt sukker

Selbu Blå

  • 1 stk Selbu Blå

Hvitløksaioli

  • 2 stk egg

  • 4 dl Solsikkeolje 

  • 3 stk Hvitløksfedd

  • 1/2 sitron 

  • Salt

  • Pepper

Grillet hjertesalat

  • 2 stk hjertesalat

  • Aioli

  • 1 stk Michelangelo Parmigiano Reggiano 30 mnd

Tomatsalat

  • 20 stk Norske mini plommetomater (rød, gul, grønn)

  • 1 stk norsk rødløk, små

  • 3 ss ekstra virgin olivenolje 

  • Salt

  • Pepper

  • Limesaft

  • Sitronsaft

  • Limeskall

  • Sitronskall

  • 2ss sesamolje 

  • Pinjekjerner 

Ferske brioche hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Biffburger av høyrygg

Start med å kverne sammen høyrygg og bacon. Tilsett salt, pepper og eggene og miks godt. Form til 3-4 burgere og sett i kjøleskap i minst 20 minutter. Stek burgerne på grill eller i grillpanne til de får ønsket stekegrad. Jeg steker dem i 2 minutter på hver side.

Karamellisert sjalottløk  

Kutt sjalottløken i tynne skiver, stek dem på svak med mye meierismør og det brune sukkeret. Løken er ferdig etter ca 30 minutter.

Hvitløksaioli

Ha egg, hvitløk, salt og pepper i en bolle. Kjør med stavmikser. Hell all oljen i bollen. kjør stavmikseren forsiktig fra bunnen og opp til du får en fast aioli.

Grillet hjertesalat

Kutt hjertesalatene i to og legg på grillen i ca 2 minutter. Ha på aioli og en tørr ost, server.

Tomatsalat

Kutt tomatene i 2 og ha dem i en bolle. Kutt rødløk i tynne strimler. Miks olivenolje, sesamolje, salt, pepper, sitronsaft, sitronskall, limesaft, limeskall, pinjekjerner og bland alt sammen. La stå i 5 minutter før servering.

Forrige
Forrige

Lettrøkt & gratinert potetpuré

Neste
Neste

Indrefilet ravioli