Biffburger av høyrygg
Med med karamellisert løk, Selbu Blå og aioli. Grillet hjertesalat og tomatsalat.
4 personer / 60 minutter
Ingredienser
Biffburger av høyrygg
600g høyrygg
100g svinespekk
4 stk eggeplommer
Karamellisert sjalottløk
8 stk store sjalottløk
3 ss brunt sukker
Selbu Blå
1 stk Selbu Blå
Hvitløksaioli
2 stk egg
4 dl Solsikkeolje
3 stk Hvitløksfedd
1/2 sitron
Salt
Pepper
Grillet hjertesalat
2 stk hjertesalat
Aioli
1 stk Michelangelo Parmigiano Reggiano 30 mnd
Tomatsalat
20 stk Norske mini plommetomater (rød, gul, grønn)
1 stk norsk rødløk, små
3 ss ekstra virgin olivenolje
Salt
Pepper
Limesaft
Sitronsaft
Limeskall
Sitronskall
2ss sesamolje
Pinjekjerner
Ferske brioche hamburgerbrød
Fremgangsmåte
Biffburger av høyrygg
Start med å kverne sammen høyrygg og bacon. Tilsett salt, pepper og eggene og miks godt. Form til 3-4 burgere og sett i kjøleskap i minst 20 minutter. Stek burgerne på grill eller i grillpanne til de får ønsket stekegrad. Jeg steker dem i 2 minutter på hver side.
Karamellisert sjalottløk
Kutt sjalottløken i tynne skiver, stek dem på svak med mye meierismør og det brune sukkeret. Løken er ferdig etter ca 30 minutter.
Hvitløksaioli
Ha egg, hvitløk, salt og pepper i en bolle. Kjør med stavmikser. Hell all oljen i bollen. kjør stavmikseren forsiktig fra bunnen og opp til du får en fast aioli.
Grillet hjertesalat
Kutt hjertesalatene i to og legg på grillen i ca 2 minutter. Ha på aioli og en tørr ost, server.
Tomatsalat
Kutt tomatene i 2 og ha dem i en bolle. Kutt rødløk i tynne strimler. Miks olivenolje, sesamolje, salt, pepper, sitronsaft, sitronskall, limesaft, limeskall, pinjekjerner og bland alt sammen. La stå i 5 minutter før servering.