Lettrøkt kveitefilet

Med jordskokkpuré, fritert kveiteskinn, syltet reddik og rømmesaus

4 personer / 60 minutter

Lettrøkt kveitefilet - Simen Vatne

Ingredienser

Lettrøkt kveite

  • 800g kveitefilet

  • 50g meierismør

  • Salt

  • Pepper

  • Røyk (feks. røykpistol)

Jordskokkpuré

  • 12 stk jordskokk

  • 3 dl fløte

  • 5 stk sjalottløk

  • 200g meierismør

Syltet reddik

  • 6 stk reddik

  • 3 ss sukker

  • 6 ss sitronsaft

Fritert kveiteskinn

  • Skinnet fra filetene

  • 4 ss potetmel

  • 3 dl solsikkeolje

Sautert brokkoli, grønnkål og erter

  • 100g fryste erter

  • 8 stk grønnkålblader

  • 1/ brokkoli

Rømmesaus

  • 1 boks rømme

  • 4 stk sjalottløk

  • 150g meierismør

  • 3 dl fløte


Fremgangsmåte

Lettrøkt kveite

Sett kveitefileten under en skål og fyll skålen med røyk. La fisken trekke i ca 20 minutter. Salte og pepre og stek i 2 minutter på hver side i smør.

Jordskokkpuré  

Skrell, kutt og kok jordskokken til den er mør. Kjør den i en foodprosessor sammen med fløte, smør, salt og pepper.

Syltet reddik

Kutt reddiken i tynne skiver. Bland sammen sukker og sitron. Ha reddiken oppi blandingen og la den stå i 20 minutter.

Fritert kveiteskinn

Dekk skinnet i potetmel. Varm oljen til ca. 160 grader. Friter skinnet til det er sprøtt. Krydre med salt og pepper.

Sautert brokkoli, grønnkål og erter

Smelt smør i pannen og tilsett alle grønnsakene. Blancher dem i 3 minutter og krydre med salt, pepper og sitron. 

Rømmesaus

Kutt opp og blancher sjalottløken. Tilsett fløte og rømme. Kok opp og tilsett sitron, salt og pepper.

Forrige
Forrige

Indrefilet ravioli