Grillet ginmarinert laks
Med syltet agurk, perlepotet og fløtesaus
4 personer / 1 time
Ingredienser
600 g SALMA loin
1 dl gin
2 stk appelsin
2 stk sitron
1 stk lime
2 ss honning
600 g perlepotet
2 stk agurk
150 g sukker
2 dl vann
50 g smør
3 dl fløte
1 ss fiskefond
2 ss hvetemel
Slik gjør du
Ta frem en kjele og ha i gin, saften fra 1 sitron, 1 lime og 2 appelsiner, og 2 ss honning. Reduser væsken til 1/4 er igjen. Del laksen i 4 like biter og stek i en panne med smør og gin marinaden. Spar litt av marinaden og hell over laksen når du serverer.
Lag syltelake ved å koke opp 2 dl vann med saften fra 1 sitron og 100 g sukker. Kjøl ned laken. Skjær agurken i strimler ved å bruke en potetskreller, ikke bruk det ytterste laget og kjernen av agurken. Ha agurken i syltelaken og la den stå i minst 30 minutter, du kan også lage dette dagen i forveien.
Kok potetene til de blir møre og del dem i to før servering. Lag fløtesaus ved å smelte smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør sammen. Hell i fløte og fiskefond og la det småkoke i 5 minutter, skru av varmen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Tips: Hell noen dråper urteolje i sausen før servering, dette gir en fin marmorering.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
I samarbeid med: SALMA