Grillet ginmarinert laks

Med syltet agurk, perlepotet og fløtesaus

4 personer / 1 time

Ingredienser

  • 600 g SALMA loin

  • 1 dl gin

  • 2 stk appelsin

  • 2 stk sitron

  • 1 stk lime

  • 2 ss honning

  • 600 g perlepotet

  • 2 stk agurk

  • 150 g sukker

  • 2 dl vann

  • 50 g smør

  • 3 dl fløte

  • 1 ss fiskefond

  • 2 ss hvetemel

Slik gjør du

Ta frem en kjele og ha i gin, saften fra 1 sitron, 1 lime og 2 appelsiner, og 2 ss honning. Reduser væsken til 1/4 er igjen. Del laksen i 4 like biter og stek i en panne med smør og gin marinaden. Spar litt av marinaden og hell over laksen når du serverer.

Lag syltelake ved å koke opp 2 dl vann med saften fra 1 sitron og 100 g sukker. Kjøl ned laken. Skjær agurken i strimler ved å bruke en potetskreller, ikke bruk det ytterste laget og kjernen av agurken. Ha agurken i syltelaken og la den stå i minst 30 minutter, du kan også lage dette dagen i forveien.

Kok potetene til de blir møre og del dem i to før servering. Lag fløtesaus ved å smelte smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør sammen. Hell i fløte og fiskefond og la det småkoke i 5 minutter, skru av varmen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tips: Hell noen dråper urteolje i sausen før servering, dette gir en fin marmorering.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

I samarbeid med: SALMA

Forrige
Forrige

SALMA burger

Neste
Neste

Frisk sommersalat