Elgburger

Med karamellisert løk, blåmuggost og pepperdressing

4 personer / 60 minutter

Elg er skogens konge, og med noen enkle grep blir den lett kongen på tallerkenen. Kjøttet har mye smak og trenger derfor ikke å krydres veldig mye. Du kan lage utallige kombinasjoner med elgkjøtt, burger er en klassiker. Denne passer perfekt for sultne tur gjester.

Elgburger - Simen Vatne

Ingredienser

Elg

  • 600 g elgkjøtt

  • 50 g smør

  • 2 ss olje

  • 200 g Selbu Blå 

  • 4 brioche burgerbrød

Karamellisert løk

  • 2 stk store gul løk

  • 100 g sukker

  • 1 ss smør

Pepperdressing

  • 2 dl seterrømme

  • 50 g revet pepperrot

  • 4 ss finkuttet gressløk

  • ½ sitron

Fremgangsmåte

Elg

Kvern opp elgkjøttet. Krydre med salt og pepper. Form til kjøttboller på 150 gram hver. La kjøttbollene hvile i minst en halvtime før du presser dem ned til burgerform. Stek 2-3 minutter på hver side i en varm panne med smør og olje. Stek brioche brødene på “innsiden” slik at de får en gyllen farge.

Karamellisert løk

Kutt løken i to og kutt så i tynne skiver. Varm opp en panne og tilsett smør, løk og sukker. Stek på middels varme til løken og sukkeret karamelliserer seg. Pass på at det ikke blir brent. 

Pepperdressing

Riv pepperroten på et fint rivjern. Rør sammen rømmen og pepperroten og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

ANRETNING

Sett sammen burgeren på en delikat måte. Ha gjerne dressingen nederst, så kjøttet, så blåmuggosten før du topper med karamellisert løk.

TIPS

For en ekstra vill touch kan du grille burgerne direkte over bålet uten stekepanne. Da får de en nydelig røykaroma som komplimenterer elgen perfekt.

Mat og oppskrift: Simen Vatne og Truls Torp Karlsen (finessekokken.no)

Foto: Stian Broch

Forrige
Forrige

Brunostis

Neste
Neste

Grillet hvalbiff