Blåbær- og rømmeis

Med smørstekte byggryn og syrlig blåbærsirup

4 personer / 2 timer

Blåbær er nærmest definisjonen på høst, og ingenting er bedre enn selvplukkede blåbær fra høyfjellet! Kombinasjonen av blåbær og rømme er godt kjent når det kommer til vafler, men fungerer kanskje enda bedre i en is.

Blåbær- og rømmeis - Simen Vatne

Ingredienser

Blåbær- og rømmeis

  • 6 dl seterrømme

  • 1,5 dl vann

  • 2,5 dl sukker

  • 2 dl blåbær

Smørstekte byggryn

  • 1 dl byggryn

  • Smør

Syrlig blåbærsirup

  • 200 g blåbær

  • 90 g sukker

  • 0,25 dl sitronsaft

  • 0,25 dl vann

Fremgangsmåte

Blåbær- og rømmeis

Ha vann, sukker og blåbær i en kjele og kok opp. Kjør blandingen med stavmikser og sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl. Bland rømme og blåbærblandingen og kjør i ismaskin.

Smørstekte byggryn

Stek byggryn gylne i smør.

Syrlig blåbærsirup

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i 30-40 min.Sil saften gjennom en sil og avkjøl.

ANRETNING

Ha byggryn i bunn av tallerken. Legg en quenelle av isen på byggrynene og hell sirupen over.

Mat og oppskrift: Simen Vatne og Truls Torp Karlsen (finessekokken.no)

Foto: Stian Broch

Forrige
Forrige

Melkesaltet torsk

Neste
Neste

Ytrefilet av hjort