Lettrøkt & gratinert potetpuré
Med potetskum og potetchips
4 personer / 45 minutter
Ingredienser
Potetpuré
10 stk mellomstore poteter
250g meierismør
1 dl fløte
6 stk sjalottløk
Potetskum
1 stor melete potet
2 dl fløte
100g meierismør
1/2 ts malt muskatnøtt
Potetchips
4 stk små nypoteter
4 dl solsikkeolje
Fremgangsmåte
Potetpuré
Kutt og blancher sjalottløken. Sett potet på kok. Tilsett meierismør og fløte i løken. Smak til med salt og pepper. Mos poteten med en potetpresse og tilsett løkblandingen. Form potetpureen og strø over ost. Brenn med en bruleebrenner og røyk i 5-10 minutter.
Potetskum
Kutt opp og kok poteten. Kok ned potetvannet til det er 1-2 dl igjen. Tilsett fløte, smør, salt, pepper og muskatnøtt. Kjør i foodprosessor til du får en glatt konsistens. Hell blandingen over på en Espuma flaske og tilsett 2 gasspatroner.
Potetchips
Kutt potetene i tynne skiver, skyll i vann. Friter i solsikkeolje i 1-2 minutter.
Anrett retten med f.eks. en syrlig salat eller tomatsalat.