Krepsehale capellini

Med karamellisert skalldyrbisque

4 personer / 2 timer

Ingredienser

Krepsehaler

  • 4 store sjøkreps, hele

  • 50 g smør

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 kvast timian

  • 1 ts hakket dill

  • 1 ss sitronsaft

Capellini med skalldyrbisque

  • Skall fra sjøkrepsene

  • 10 reker

  • Eventuelle rester av skalldyr

  • 2 dl hvitvin

  • 3 fedd hvitløk

  • 3 sjalottløk

  • 3 ss hakkede tomater

  • 5 dl vann

  • 3 dl fløte

  • Ønsket mengde capellini

Fremgangsmåte

Krepsehaler

Rens krepsehalene men la nederste del av skallet være igjen. Lag små snitt i undersiden av halen slik at den ligger fint. Smelt smør og bland sammen de andre ingrediensene. Pensle marinaden over krepsehalene og bak i ovnen på 160 grader i 6-7 minutter.

Capellini med skalldyrbisque

Ha alle ingrediensene unntatt fløte i en gryte og kok opp. Reduser til ca halvparten av væsken er igjen. Sil kraften slik at ingen spor av skall er igjen. Tilsett fløte og kok opp, reduser til 3/4 er igjen i kjelen og smak til med salt og pepper. Kok capellini med litt salt og olivenolje. Når pastaen er klar heller du over bisquen og rører det sammen.

ANRETNING

Pynt med friske urter eller vårløk, server gjerne med en kald hvitvin.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

Foto: Oktopus

Forrige
Forrige

Dekonstruert sjokoladeterte

Neste
Neste

Andebryst