Taskekrabbe og blomkål
Med syrlig kantarell og karse
4 personer / 2 timer
Ingredienser
Taskekrabbe
12 store krabbeklør
Blomkålpuré
1 stk blomkål
3 dl fløte
2 ss smør
1 ts sitronsaft
Syrlig kantarell
100 g små kantareller
50 g smør
2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Taskekrabbe
Rens klørne på taskekrabben, vær nøye slik at du ikke får skall med på tallerkenen. Riv krabbekjøttet fra hverandre i en bolle og sett til side, du kan salte lett med maldonsalt om ønskelig.
Blomkålpure
Skrell, kutt og kok blomkålen til den er helt mør, sil av vannet og hell i fløte. La det redusere til fløten har fått en gyllen farge, tilsett smør og kjør til en glatt puré med stavmikser. Smak til med salt, sitron og hvitt pepper.
Syrlig kantarell
Sauter kantarellen i smør og sitronsaft. Bruk små kantareller da de ser mest delikat ut på tallerkenen.
ANRETNING
Start med å legge pureen i bunn, topp så med kantarell og legg krabbekjøttet øverst. Pynt gjerne med litt dillolje, spirer eller dill.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus