Taskekrabbe og blomkål

Med syrlig kantarell og karse

4 personer / 2 timer

Ingredienser

Taskekrabbe

  • 12 store krabbeklør

Blomkålpuré

  • 1 stk blomkål

  • 3 dl fløte

  • 2 ss smør

  • 1 ts sitronsaft

Syrlig kantarell

  • 100 g små kantareller

  • 50 g smør

  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Taskekrabbe

Rens klørne på taskekrabben, vær nøye slik at du ikke får skall med på tallerkenen. Riv krabbekjøttet fra hverandre i en bolle og sett til side, du kan salte lett med maldonsalt om ønskelig.

Blomkålpure

Skrell, kutt og kok blomkålen til den er helt mør, sil av vannet og hell i fløte. La det redusere til fløten har fått en gyllen farge, tilsett smør og kjør til en glatt puré med stavmikser. Smak til med salt, sitron og hvitt pepper.

Syrlig kantarell

Sauter kantarellen i smør og sitronsaft. Bruk små kantareller da de ser mest delikat ut på tallerkenen.

ANRETNING

Start med å legge pureen i bunn, topp så med kantarell og legg krabbekjøttet øverst. Pynt gjerne med litt dillolje, spirer eller dill.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

Foto: Oktopus

Forrige
Forrige

Rødbetrisotto

Neste
Neste

Marengs og eplekompott