Rødbetrisotto

Med hurtigsyltet rødbete

4 personer / 1 time

Ingredienser

Rødbetrisotto

  • 1 L vann

  • 400 g rødbeter

  • 300 g risotto ris

  • 3 sjalottløk

  • 2 ss fond (kalv, grønnsaks, kylling etc.)

  • 1 dl hvitvin

Hurtigsyltet rødbete

  • 1 stor rødbete

  • 3 ss sukker

  • 2 ss hvitvinseddik

  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

Rødbetrisotto

Riv rødbetene på et rivjern, hell den i en kjele og tilsett vannet, kok opp og la det stå i 15 minutter. Smelt smør i en stekepanne og ha i finkuttet sjalottløk. Surr løken litt i smøret og tilsett risen, la det surre litt til før du heller i hvitvinen. La hvitvinen redusere til halvparten av væsken er fordampet. Ha i rødbete laken litt etter litt, la væsken fordampe mellom hver gang du tilsetter mer væske. Hell i fonden underveis. Fortsett prosessen til du får en jevn og glatt risotto.

Plommekompott

Lag syltelake av sukker, eddik og vann, gi det et kjapp oppkok. Fjern skallet på rødbeten og kutt den i tynne skiver på en mandolin. Jeg bruker DENNE mandolinen. Legg de tynne rødbete skivene i syltelaken og la de ligge i minst 20 minutter. Laken skal være middels varm.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

Foto: Oktopus

Forrige
Forrige

Flambert breiflabb

Neste
Neste

Taskekrabbe og blomkål