Simen Vatne

View Original

Røkte kamskjell

Med eple, fennikel og dillsaus

4 personer / 1 time

See this content in the original post

Ingredienser

Røkte kamskjell

  • 12 stk kamskjell

  • 2 ss smør

  • 1 ss solsikkeolje

  • 1 ts sitronsaft

Tilbehør

  • 1 stk fennikel

  • 1 stk eple

  • 1 ss sitronsaft

Dillsaus

  • 2 ss fløte

  • 100 g smør

  • 2 ss finhakket dill

  • Sitronsaft

Fremgangsmåte

Røkte kamskjell

Start med å røyke kamskjellene i 1 time, jeg bruker en røykpistol og legger kamskjellene i en zip pose, for så å fylle den med røyk 2-4 ganger i løpet av en time. Andre metoder funker selvsagt. Varm en stekepanne til høy varme og ha i olje og smør, stek kamskjellene i 1-1,5 minutt på hver side avhengig av størrelsen. La de hvile 5 minutter før servering.

Tilbehør

Kutt fennikel i tynne skiver og legg dem i kaldt vann i 20 minutter. Ta dem ut av vannet og dryss over sitronsaft, miks godt. Kutt eple i 0,5 cm små terninger, bland gjerne sammen med fennikelen, da mister dem ikke fargen før servering grunnet sitronsaften.

Dillsaus

Ha fløte i en kjele, varm opp og tilsett smør under omrøring. Ha i dill og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

ANRETNING

Pynt gjerne med lit fersk dill og hjemmelaget dillolje.

Mat og oppskrift: Simen Vatne

Foto: Oktopus