Rask fiskesuppe
Med SALMA og høstens grønnsaker
4 personer / 30 minutter
Ingredienser
400 g SALMA loin
1/2 sellerirot
1 stk fennikel
1 stk pastinakk
1 stk persillerot
3 stk sjalottløk
1/2 purreløk
3 dl kremfløte
5 dl redusert fiskekraft
2 dl hvitvin
100 g smør
Gressløk
Urter
Slik gjør du
Skyll, rens og kutt grønnsakene i passe store terninger. Surr grønnsakene lett i smør og hell ovr hvitvin, reduser til halvparten av væsken har fordampet. Ha i fiskekraft og kremfløte, kok til grønnsakene er al dente. Om du ønsker en litt tykkere suppe kan du tilsette maisenna-jevner. Smak til med salt og pepper.
Kutt SALMA i tynne skiver. Velg selv om du ønsker å ha SALMA i suppen på slutten av koketiden eller om du vil toppe suppen med rå skiver. Dryss over litt friske urter og gressløk.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
I samarbeid med: SALMA