Pannestekt breiflabb
Med ertepuré, smørstekte nypoteter, smørsaus, crudité med asparges og fennikel
4 personer / 60 minutter
Ingredienser
Breiflabb
800g breiflabbfilet
Meierismør
Gressløk
Sitronskall
Ertepuré
400g frosne erter
200g meierismør
Smørstekte nypoteter
24 stk små nypoteter
50g meierismør
1 stk kvast timian
2 fedd hvitløk
Crudité
1stk liten fennikel
4stk asparges
2 ss sitron
2 ss olivenolje
Smørsaus
200g meierismør
6stk sjalottløk
2 dl hvitvin
2 dl fløte
2 ss sitron
Fremgangsmåte
Breiflabb
Stek breiflabben på begge sider i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett den i ovnen til kjernetemperaturen når 50 grader. La den hvile 10 minutter før servering.
Ertepuré
Kok ertene i 10 minutter. Hell dem over i en foodprosessor og kjør med meierismør, salt og pepper til en glatt puré.
Smørstekte nypoteter
Kutt potetene i to, stek i panne med masse meierismør, hvitløk, timian, salt og pepper. Sett i ovnen til de blir møre.
Crudité
Kutt fennikelen i tynne skiver og legg i isvann. Blancher aspargesene i kokende vann og ha dem i isvannet. Sil av vannet og mariner cruditeen i sitronsaft, sitronskall, salt og olivenolje.
Smørsaus
Kutt sjalottløken i tynne skiver, blancher med meierismør og tilsett hvitvin. Reduser hvitvinen og tilsett fløte. Kjør blandingen med stavmikser og sil den. Smak til med salt og pepper, eventuelt med ørretrogn og gressløk.