Pannestekt breiflabb

Med ertepuré, smørstekte nypoteter, smørsaus, crudité med asparges og fennikel

4 personer / 60 minutter

Pannestekt breiflabb - Simen Vatne

Ingredienser

Breiflabb

  • 800g breiflabbfilet 

  • Meierismør

  • Gressløk

  • Sitronskall

Ertepuré

  • 400g frosne erter

  • 200g meierismør

Smørstekte nypoteter

  • 24 stk små nypoteter

  • 50g meierismør

  • 1 stk kvast timian

  • 2 fedd hvitløk

Crudité

  • 1stk liten fennikel 

  • 4stk asparges 

  • 2 ss sitron

  • 2 ss olivenolje

Smørsaus

  • 200g meierismør 

  • 6stk sjalottløk

  • 2 dl hvitvin

  • 2 dl fløte

  • 2 ss sitron

Fremgangsmåte

Breiflabb

Stek breiflabben på begge sider i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett den i ovnen til kjernetemperaturen når 50 grader. La den hvile 10 minutter før servering. 

Ertepuré

Kok ertene i 10 minutter. Hell dem over i en foodprosessor og kjør med meierismør, salt og pepper til en glatt puré.

Smørstekte nypoteter

Kutt potetene i to, stek i panne med masse meierismør, hvitløk, timian, salt og pepper. Sett i ovnen til de blir møre.

Crudité

Kutt fennikelen i tynne skiver og legg i isvann. Blancher aspargesene i kokende vann og ha dem i isvannet. Sil av vannet og mariner cruditeen i sitronsaft, sitronskall, salt og olivenolje.

Smørsaus

Kutt sjalottløken i tynne skiver, blancher med meierismør og tilsett hvitvin. Reduser hvitvinen og tilsett fløte. Kjør blandingen med stavmikser og sil den. Smak til med salt og pepper, eventuelt med ørretrogn og gressløk. 

Forrige
Forrige

Langtidsstekt lammelår (30 timer)

Neste
Neste

Mørk sjokoladeganache