Mørk sjokoladeganache

Med hvit sjokoladekrem, bringebærskum og crumble av karamellisert hvit sjokolade og nøtter

4 personer / 60 minutter

Mørk sjokoladeganache - Simen Vatne

Ingredienser

Mørk sjokoladeganache

  • 170g mørk sjokolade

  • 115g meierismør

  • 145g sukker

  • 62g vann

  • 2,5 stk egg

Hvit sjokoladekrem

  • 100g hvit sjokolade

  • 200g kremost

  • 2 ss brunt sukker

  • Sitronskall

Bringebærskum

  • 200 ml bringebærsaft 

  • 2 stk gelatinplater

  • 1 stk eggehvite 

  • 3 ss sukker

  • 2 ss sitronsaft

Crumble

  • 100g hvit sjokolade

  • 50g pekan nøtter

Fremgangsmåte

Mørk sjokoladeganache

Varm sukker og vann opp til 120 grader. Miks sjokoladen og meierismøret i en foodprosessor. Tilsett sukkerlaken og kjør foodprosessoren. Sjokoladen skal skille seg. Tilsett eggene og kjør til du får en glatt og fin ganache. Fyll i former og sett i fryseren i minst 1 time.

Hvit sjokoladekrem

Smelt sjokoladen og tilsett kremosten. Ha i sitronskall og brunt sukker. visp sammen til en luftig krem. 

Bringebærskum

Kok opp bringebærsaft og tilsett sukker, sitron og gelatin. Kjøl ned og tilsett eggehviten. Kjør sammen med en stavmikser. Hell blandingen over i en Espuma flaske og tilsett 2 gasspatroner. Kjøl helt ned i kjøleskap før servering.

Crumble

Stek hvit sjokolade og nøtter i ovnen på 120 grader i 50 minutter. Sett i fryseren til alt er fryst. Kjør i foodprosessor til ønsket konsistens. 

Forrige
Forrige

Pannestekt breiflabb

Neste
Neste

Gratinert salat