Krepsehale capellini
Med karamellisert skalldyrbisque
4 personer / 2 timer
Ingredienser
Krepsehaler
4 store sjøkreps, hele
50 g smør
1 fedd hvitløk
1 kvast timian
1 ts hakket dill
1 ss sitronsaft
Capellini med skalldyrbisque
Skall fra sjøkrepsene
10 reker
Eventuelle rester av skalldyr
2 dl hvitvin
3 fedd hvitløk
3 sjalottløk
3 ss hakkede tomater
5 dl vann
3 dl fløte
Ønsket mengde capellini
Fremgangsmåte
Krepsehaler
Rens krepsehalene men la nederste del av skallet være igjen. Lag små snitt i undersiden av halen slik at den ligger fint. Smelt smør og bland sammen de andre ingrediensene. Pensle marinaden over krepsehalene og bak i ovnen på 160 grader i 6-7 minutter.
Capellini med skalldyrbisque
Ha alle ingrediensene unntatt fløte i en gryte og kok opp. Reduser til ca halvparten av væsken er igjen. Sil kraften slik at ingen spor av skall er igjen. Tilsett fløte og kok opp, reduser til 3/4 er igjen i kjelen og smak til med salt og pepper. Kok capellini med litt salt og olivenolje. Når pastaen er klar heller du over bisquen og rører det sammen.
ANRETNING
Pynt med friske urter eller vårløk, server gjerne med en kald hvitvin.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus