Glasert påskelaks
Med asparges, blancherte erter og puré av sellerirot karamellisert i appelsin
4 personer / 1 time
Ingredienser
800 g SALMA loin 600 g sellerirot
5 stk appelsin
3 dl kremfløte
300 g erter
20 stk små asparges
100 g smør
Slik gjør du
Skrell og kutt selleriroten i biter på ca. 2x2 cm. Ha 50g smør i en stekepanne som tåler stekeovn. Brun selleriroten i noen minutter til den har fått en gyllen farge, skvis i saften av 3 appelsiner og la appelsinsaften koke inn i selleriroten. Tilsett halvparten av fløten og sett stekepannen i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, følg med underveis så fløten ikke svir seg. Ta pannen ut av ovnen og hell over selleriroten og væsken i en bolle, få med alle smakene fra pannen. Tilsett resten av fløten og kjør til en puré med stavmikser.
Kutt laksen i 4 like store biter, stek i stekepanne med smør og saften fra 2 appelsiner i 2 minutter på hver side. La laksen ligge i pannen å avkjøle seg, ta vare på væsken som blir igjen og hell den over når du serverer.
Smelt smør i en panne, og tilsett litt vann. Ha i erter og asparges kuttet i biter. Blancher i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips: Server gjerne med noen skiver appelsin i glasset, hva smaker vel bedre enn det i påsken?
Mat og oppskrift: Simen Vatne
I samarbeid med: SALMA