Blåbær- og rømmeis
Med smørstekte byggryn og syrlig blåbærsirup
4 personer / 2 timer
Blåbær er nærmest definisjonen på høst, og ingenting er bedre enn selvplukkede blåbær fra høyfjellet! Kombinasjonen av blåbær og rømme er godt kjent når det kommer til vafler, men fungerer kanskje enda bedre i en is.
Ingredienser
Blåbær- og rømmeis
6 dl seterrømme
1,5 dl vann
2,5 dl sukker
2 dl blåbær
Smørstekte byggryn
1 dl byggryn
Smør
Syrlig blåbærsirup
200 g blåbær
90 g sukker
0,25 dl sitronsaft
0,25 dl vann
Fremgangsmåte
Blåbær- og rømmeis
Ha vann, sukker og blåbær i en kjele og kok opp. Kjør blandingen med stavmikser og sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl. Bland rømme og blåbærblandingen og kjør i ismaskin.
Smørstekte byggryn
Stek byggryn gylne i smør.
Syrlig blåbærsirup
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i 30-40 min.Sil saften gjennom en sil og avkjøl.
ANRETNING
Ha byggryn i bunn av tallerken. Legg en quenelle av isen på byggrynene og hell sirupen over.
Mat og oppskrift: Simen Vatne og Truls Torp Karlsen (finessekokken.no)
Foto: Stian Broch