Tartar av røye

Med pepperrotkrem og ristet bokhvete 

4 personer / 20 minutter

Røye finner du i vann langs hele Norge. Fisken har en fløyelsmyk konsistens og passer derfor perfekt til råmarinering, tartar, sashimi ol. Den har også en særegen viltsmak med preg av omgivelsene.

Tartar av røye - Simen Vatne

Ingredienser

Røye

  • 200 g røyefilet 

  • 80 g rødløk

  • 2 ss gressløk

  • 1 ts dijonsennep 

  • 4 ss olivenolje

  • 1 ts sitronsaft

Pepperrotkrem

  • 2 dl seterrømme

  • 2 ss pepperrot

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 ts sukker

Ristet bokhvete

  • 30 g bokhvete

Fremgangsmåte

Røye

Kutt røyen i små, jevne, terninger på 1 cm. Finkutt rødløk og gressløk. Bland sammen alle ingrediensene. Rett før servering skviser du i litt sitronssaft og smaker til med salt og pepper.

Pepperrotkrem

Riv pepperrot på et fint rivjern. Visp alle ingrediensene sammen til en tykk krem. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser.

Ristet bokhvete

Ha bokhveten i en panne og varm den opp. Rist bokhveten i 2-3 minutter til de får en gyllen farge.

ANRETNING

Form tartaren til en klassisk rund form ved å bruke en liten kakering. Fyll pepperrotkremen i en sprøytepose og sprøyt ut små dråpeformede topper. Strø over ristet bokhvete og pynt med friske spirer eller urter. Dill er perfekt.

TIPS

Ønsker du en liten asiatisk vri på en supernorsk rett? Tilsett 1 ss soyasaus i tartaren.

Mat og oppskrift: Simen Vatne og Truls Torp Karlsen (finessekokken.no)

Foto: Stian Broch

Forrige
Forrige

Smørstekt brokkolistilk

Neste
Neste

Reinsdyrtaco