Tartar av røye
Med pepperrotkrem og ristet bokhvete
4 personer / 20 minutter
Røye finner du i vann langs hele Norge. Fisken har en fløyelsmyk konsistens og passer derfor perfekt til råmarinering, tartar, sashimi ol. Den har også en særegen viltsmak med preg av omgivelsene.
Ingredienser
Røye
200 g røyefilet
80 g rødløk
2 ss gressløk
1 ts dijonsennep
4 ss olivenolje
1 ts sitronsaft
Pepperrotkrem
2 dl seterrømme
2 ss pepperrot
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
Ristet bokhvete
30 g bokhvete
Fremgangsmåte
Røye
Kutt røyen i små, jevne, terninger på 1 cm. Finkutt rødløk og gressløk. Bland sammen alle ingrediensene. Rett før servering skviser du i litt sitronssaft og smaker til med salt og pepper.
Pepperrotkrem
Riv pepperrot på et fint rivjern. Visp alle ingrediensene sammen til en tykk krem. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser.
Ristet bokhvete
Ha bokhveten i en panne og varm den opp. Rist bokhveten i 2-3 minutter til de får en gyllen farge.
ANRETNING
Form tartaren til en klassisk rund form ved å bruke en liten kakering. Fyll pepperrotkremen i en sprøytepose og sprøyt ut små dråpeformede topper. Strø over ristet bokhvete og pynt med friske spirer eller urter. Dill er perfekt.
TIPS
Ønsker du en liten asiatisk vri på en supernorsk rett? Tilsett 1 ss soyasaus i tartaren.
Mat og oppskrift: Simen Vatne og Truls Torp Karlsen (finessekokken.no)
Foto: Stian Broch