Mørk sjokoladeganache
Med hvit sjokoladekrem, bringebærskum og crumble av karamellisert hvit sjokolade og nøtter
4 personer / 60 minutter
Ingredienser
Mørk sjokoladeganache
170g mørk sjokolade
115g meierismør
145g sukker
62g vann
2,5 stk egg
Hvit sjokoladekrem
100g hvit sjokolade
200g kremost
2 ss brunt sukker
Sitronskall
Bringebærskum
200 ml bringebærsaft
2 stk gelatinplater
1 stk eggehvite
3 ss sukker
2 ss sitronsaft
Crumble
100g hvit sjokolade
50g pekan nøtter
Fremgangsmåte
Mørk sjokoladeganache
Varm sukker og vann opp til 120 grader. Miks sjokoladen og meierismøret i en foodprosessor. Tilsett sukkerlaken og kjør foodprosessoren. Sjokoladen skal skille seg. Tilsett eggene og kjør til du får en glatt og fin ganache. Fyll i former og sett i fryseren i minst 1 time.
Hvit sjokoladekrem
Smelt sjokoladen og tilsett kremosten. Ha i sitronskall og brunt sukker. visp sammen til en luftig krem.
Bringebærskum
Kok opp bringebærsaft og tilsett sukker, sitron og gelatin. Kjøl ned og tilsett eggehviten. Kjør sammen med en stavmikser. Hell blandingen over i en Espuma flaske og tilsett 2 gasspatroner. Kjøl helt ned i kjøleskap før servering.
Crumble
Stek hvit sjokolade og nøtter i ovnen på 120 grader i 50 minutter. Sett i fryseren til alt er fryst. Kjør i foodprosessor til ønsket konsistens.