Lettrøkt kveitefilet
Med jordskokkpuré, fritert kveiteskinn, syltet reddik og rømmesaus
4 personer / 60 minutter
Ingredienser
Lettrøkt kveite
800g kveitefilet
50g meierismør
Salt
Pepper
Røyk (feks. røykpistol)
Jordskokkpuré
12 stk jordskokk
3 dl fløte
5 stk sjalottløk
200g meierismør
Syltet reddik
6 stk reddik
3 ss sukker
6 ss sitronsaft
Fritert kveiteskinn
Skinnet fra filetene
4 ss potetmel
3 dl solsikkeolje
Sautert brokkoli, grønnkål og erter
100g fryste erter
8 stk grønnkålblader
1/ brokkoli
Rømmesaus
1 boks rømme
4 stk sjalottløk
150g meierismør
3 dl fløte
Fremgangsmåte
Lettrøkt kveite
Sett kveitefileten under en skål og fyll skålen med røyk. La fisken trekke i ca 20 minutter. Salte og pepre og stek i 2 minutter på hver side i smør.
Jordskokkpuré
Skrell, kutt og kok jordskokken til den er mør. Kjør den i en foodprosessor sammen med fløte, smør, salt og pepper.
Syltet reddik
Kutt reddiken i tynne skiver. Bland sammen sukker og sitron. Ha reddiken oppi blandingen og la den stå i 20 minutter.
Fritert kveiteskinn
Dekk skinnet i potetmel. Varm oljen til ca. 160 grader. Friter skinnet til det er sprøtt. Krydre med salt og pepper.
Sautert brokkoli, grønnkål og erter
Smelt smør i pannen og tilsett alle grønnsakene. Blancher dem i 3 minutter og krydre med salt, pepper og sitron.
Rømmesaus
Kutt opp og blancher sjalottløken. Tilsett fløte og rømme. Kok opp og tilsett sitron, salt og pepper.