Simen Vatne

View Original

Lettrøkt & gratinert potetpuré

Med potetskum og potetchips

4 personer / 45 minutter

Ingredienser

Potetpuré

  • 10 stk mellomstore poteter

  • 250g meierismør

  • 1 dl fløte

  • 6 stk sjalottløk

Potetskum

  • 1 stor melete potet

  • 2 dl fløte

  • 100g meierismør

  • 1/2 ts malt muskatnøtt

Potetchips

  • 4 stk små nypoteter

  • 4 dl solsikkeolje

Fremgangsmåte

Potetpuré

Kutt og blancher sjalottløken. Sett potet på kok. Tilsett meierismør og fløte i løken. Smak til med salt og pepper. Mos poteten med en potetpresse og tilsett løkblandingen. Form potetpureen og strø over ost. Brenn med en bruleebrenner og røyk i 5-10 minutter.

Potetskum

Kutt opp og kok poteten. Kok ned potetvannet til det er 1-2 dl igjen. Tilsett fløte, smør, salt, pepper og muskatnøtt. Kjør i foodprosessor til du får en glatt konsistens. Hell blandingen over på en Espuma flaske og tilsett 2 gasspatroner.

Potetchips

Kutt potetene i tynne skiver, skyll i vann. Friter i solsikkeolje i 1-2 minutter.

Anrett retten med f.eks. en syrlig salat eller tomatsalat.