Simen Vatne

View Original

Lakseburger i knuste potetbrød

Med syltet reddik og gressløkdressing

4 personer / 1 time

See this content in the original post

Ingredienser

  • 4 stk SALMA burger

  • 8 stk store poteter

  • 1 boks rømme

  • 3 ss hakket gressløk

  • 1 pose ruccola eller spinat

  • 2 stk rødløk

  • 150 g sukker

  • 2 dl vann

Slik gjør du

Kok potetene helt møre, sil av vannet og la dem avkjøles litt. Sett ovnen på 220 grader. Ta frem en bakeplate med bakepapir, knus hver potet helt flat med en gaffel og form dem til en sirkel, prøv å lage alle like store. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 15 minutter til de blir crispy, avkjøl på rist. Om potetene blir myke kan du ettersteke dem på rist.

Bland sammen rømme og gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Lag syltelake ved å koke opp 2 dl vann med saften fra 1 sitron og 100 g sukker. Kjøl ned laken. Skjær løken i strimler ved å bruke en mandolin. Ha løken i syltelaken og la den stå i minst 30 minutter, du kan også lage dette dagen i forveien.

Stek burgeren på begge sider i 2 minutter, anrett burgeren som du ønsker.

Tips: Hvis du ønsker å lage ekstra fancy potetbrød kan du rive over litt parmesan når du steker dem.


Mat og oppskrift: Simen Vatne

I samarbeid med: SALMA