Lakseburger med blåmuggost
Og karamellisert løk
4 personer / 1 time
Ingredienser
4 stk SALMA burger
4 stk brioche burgerbrød
1 boks rømme
600 g poteter
50 g smør
1 stk crisp salat
1 stk blåmuggost
1 stk sitron
100 g sukker
3 stk gul løk
Slik gjør du
Kutt løk i strimler, ha den i en stekepanne med litt smør og sukker. Karamelliser løken på middels varme til den blir gyllen. Om løken er på vei til å svi seg underveis kan du tilsette litt vann.
Som tilbehør kan du lage potet i valgfri form, jeg har laget ovnsbakte potetstrimler. Rens og kutt poteten i strimlet på ca 1x1cm. Sett ovnen på 200 grader og gjør klar en bakeplate med et bakepapir med litt solsikkeolje på. Ha poteten på bakeplate og dryss litt olje og salt over. Stek i ovnen til de får en gyllen farge, dette tar ca 15-20 minutter.
Lag en enkel rømmedressing ved å blande rømme med litt sitronsaft, krydre med litt salt og ferskkværnet pepper.
Stek burgeren på begge sider i 2 minutter, leg dem så på en bakeplate og ha en skive med blåmuggost oppå. Sett burgerne i ovnen på 100 grader i et par minutter slik at osten smelter lett. Anrett burgeren som du ønsker.
Tips: Om du er usikker på blåmuggost smaken kan du feks. prøve en mild variant.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
I samarbeid med: SALMA