Simen Vatne

View Original

Indrefilet ravioli

Med blåmuggost-saus

4 personer / 45 minutter (+ forberedelser)

Ingredienser

Pastadeig

  • 300 g mel

  • 4 eggeplommer

  • 1 egg

  • 1/2 ts salt

Fyll

  • 500 g storfe indrefilet

  • 3 gulrøtter

  • 2 dl rødvin

  • 4 sjalottløk 

  • 2 hvitløksfedd 

  • 200 g meierismør

  • 3 dl vann

Saus

  • 4 dl fløte

  • 100 g blåmuggost 

  • 2 ts honning

Fremgangsmåte

Pastadeig

Ha eggene og saltet i en foodprosessor, kjør i 10 sekunder. Tilsett alt melet og kjør i 20-30 sekunder, pass på å ikke kjøre så lenge at deigen blir varm. Ha deigen ut på benken og kna den i 5 minutter til den samler seg og blir en fast og fin deig, oppbevar i kjøleskap i minst 20 minutter før den kjevles ut til tynne pastaplater.

Fyll

Kutt alle ingrediensene i små terninger og hell dem i en trykkoker. Tilsett også vin, smør og vann. Kok opp og sett på lokket til trykkokeren. La det koke i minst 20-25 minutter til alt er mørt. Hell så blandingen over i en foodprosessor og kjør forsiktig til blandingen har en halvgrov konsistens med små klumper, ikke kjør den for lenge, da blir fyllet klebrig.

Ha fyllet over i en sprøytepose og klem det ut på pastadeigen i små porsjoner. Forsegl raviolien med litt vann og kok den i ca 1 minutt i saltet kokende vann.

Saus

Kok opp fløte og honning, tilsett blåmuggosten og la det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Anretning

Server retten med ønsket garnityr, jeg har brukt spirer, ristede pekannøtter, biter av blåmuggost og spiselige blomster.