Gratinert salat
Med moreller og kremet seterrømme
4 personer / 30 minutter
Ingredienser
Gratinerte grønnsaker
1 stk stor søtpotet
16 stk rosenkål
8 stk reddik
4 stk grønnkålblader
4 stk gulrot
Kremet seterrømme
2 dl seterrømme
1 ss sitronsaft
1 ts trøffelolje
Pinjekjerner
Thai-basilikum
Tørket grønnkål
Fremgangsmåte
Gratinerte grønnsaker
Del opp alle grønnsakene i passende biter og mariner dem i en valgfri marinade. Bruk gjerne forskjellige marinader på hver grønnsak for en mer variert salat. Jeg bruker ofte en base med enten sesamolje eller olivenolje og tilsetter ulike krydder og urter. Bak dem i ovnen i ca. 15 minutter til de er nesten gjennomstekt. Lag en pure av gulroten ved å koke den ferdig i litt fløte og tilsett litt smør, kjør glatt med foodprosessor.
Kremet seterrømme
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til du får en fluffy krem. Ha over i en sprøytepose for enklere anretning.
Tørket grønnkål
Riv grønnkål i passende biter og ta vekk stilken. Spre grønnkålen på et stekebrett og ha over litt olivenolje og salt. Stek i ovnen på 90 grader i 60 minutter til de blir sprø. Du kan også fritere grønnkålen i solsikkeolje.
Anrett med pinjekjerner, lett sauterte moreller og thai-basilikum.