Flambert breiflabb
Med grønn peppersaus og fritert salvie
4 personer / 1 time
Ingredienser
Steinbit
600 g steinbitfilet
2 ss solsikkeolje
100 g smør
1 kvast timian
Grønn peppersaus
2 stk sjalottløk
2 ss grønn pepper (helst fersk)
1 ss gin
3 dl fløte
2 ss smør
1 ss sitronsaft
Fritert salvie
12 salvieblader
3 dl solsikkeolje
Maldonsalt
Fremgangsmåte
Steinbit
Sørg for at steinbitfileten er fri for ben og fjern skinnet, del fileten i 4 like store biter. Skyll godt av den og tørk av vannet med et papir. Varm opp en stekepanne til den holdet høy temperatur og ha i solsikkeolje, putt så fisken i pannen og stek på begge sider i 3 minutter, ha i smør og en kvast timian. Krydre med salt og pepper, eventuelt noen dråper sitron.
Grønn peppersaus
Finhakk sjalottløk og fres i en kjele med smør. Når Løke har fått litt farge heller du i gin og pepper, la alkohol fordampe før du har i smør og fløte. La sausen småkoke slik at den tykner litt, skru av varmen og smak til med salt og sitronsaft.
Fritert salvie
Riv av så mange salvie blader som du ønsker, disse må være ferske. Varm opp solsikkeolje til middels-høy varme og friter salvie bladene i 30-60 sekunder, ikke la dem svi seg. La de tørke på et papir og dryss over litt maldonsalt.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus